VAŽNA OBAVIJEST ZA ZAVRŠNI DAN FESTIVALA

17. rujan 2010.

 

epidaurus otvorenje
Zbog najavljenog juga i mogućnosti lošeg vremena Epidaurus festival otkazuje mogućnost prijevoza s brodićem na relaciji Dubrovnik - Cavtat - Dubrovnik. Nadamo se da ovo neće poljuljati one koji su naumili doći na naš završni koncert, Večeri Tina Pattiere. Raspored autobusnih linija iz Dubrovnika za Cavtat i natrag možete pogledati ovdje na linku Hvala na razumijevanju, Vaš Epidaurus festival

Finale 4. Epidaurus festivala - Večeri Tina Pattiere

14. rujan 2010.

 

epidaurus otvorenje
U subotu, 18. rujna u prostorima Doma kulture u Cavtatu Epidaurus festival će po četvrti put proslaviti opernog velikana, velikog cavtaćanina, Tina Martina Pattieru. Ovim koncertom ujedno će se i svečano zatvoriti 4. Epidaurus festival. Pattiera je rođen 1890. i umro 1966. u svom voljenom Cavtatu. Bio je svjetski poznat operni pjevač
detaljnije

Marija Kohn prvi put u Cavtatu

14. rujan 2010.

 

epidaurus otvorenje
Ima negdje napisana rečenica: "Ništa Vam ne može dočarati scensku ljepotu gospođe Marije Kohn od pogleda na nju pod reflektorima". Gotovo će pola stoljeća čarobnice govorene riječi pod reflektorima, a ona još uvijek jednakim entuzijazmom odlazi publici u pohode, na velike i male pozornice - od nacionalne u zagrebačkom HNK, pa do kakve provincijske, stvarajuci kazalište oko sebe….
detaljnije

Mačak u čizmama - ovogodišnja opera u Konavlima

13. rujan 2010.

 

epidaurus otvorenje
U prekrasnom franjevačkom zdanju svetog Vlaha u konavoskom Pridvorju Epidaurus festival po treći put organizira svoj projekt „Opera u Konavlima“koji je započet kao povijesni događaj za Konavle, 2008. Mozartovom pastirskom igrom, operom Bastijen i Bastijenom. 
detaljnije

Važna obavijest za izvedbe 15. i 18. rujna

12. rujan 2010.

 

epidaurus otvorenje
Važna obavijest za operu Mačak u čizmama u Konavlima 15. rujna (srijeda) za svečani koncert zatvaranja Večeri Tina Pattiere 18. rujna (subota)
detaljnije

Ave Maria za Cavtat

10. rujan 2010.

 

epidaurus otvorenje
U subotu 11. Rujna u sklopu 4. Epidaurus festivala u prekrasnom interijeru crkve Gospe od snijega u Cavtatu, koja ove godine slavi pet stotu obljetnicu posvećenja, nastupiti će svjetski proslavljeni violinist Valery Oistrakh
detaljnije

Chopin i Schumann maraton na Epidaurus festivalu

08. rujan 2010.

 

epidaurus otvorenje
Na nesvakidašnjem koncertu, koji će se u četvrtak, 9. rujna 2010. održati u Domu kulture u Cavtatu u sklopu 4. Epidaurus festivala proslaviti će se dvije impozantne obljetnice rođenja dvaju pjesnika glasovira.
S ovim će se koncertom Epidaurus festival pridružiti svjetskoj proslavi 200. godine rođenja Frédérica Chopina i Roberta Schumanna.
detaljnije

Ingenium musicum - mladi talenti Epidaurusa

02. rujan 2010.

 

epidaurus otvorenje
Njoj je tek trinaest, a bratu Andreasu petnaest, a mladoj čelistici Latici Anić nepunih 16 godina! Riječ je o ekstra mladim talanetiranim virtuozima na violini, glasoviru i violončelu, Sari i Andreasu Domjanić, te Latici Anić iz Omiša s trenutnim prebivalištem u Zagrebu.
detaljnije

Maroje Brčić - Gitarissimo Epidaurus 2010.

01. rujan 2010.

 

epidaurus otvorenje
Istaknuti dubrovački gitarist, Maroje Brčić nastupiti će u sklopu 4. Epidaurus festivala u subotu, 4. Rujna u klaustralnom atriju Gospe do snijega u Cavtatu s početkom u 21 sat. Koncert nosi naziv Epidaurus Gitarissimo, a projekt je ugostio već i proslavljene hrvatske gitariste kao što su Dubrovački gitaristički trio
detaljnije

Otvorena izložba Miha Skvrce

31. kolovoz 2010.

 

epidaurus otvorenje
Otvorena izložba službenog fotografa Epidaurus festivala Miha Skvrce, samozatajnog umjetnika koji s lakoćom stvara djela izuzetne umjetničke vrijednosti.
detaljnije

Otvoren Epidaurus festival

29. kolovoz 2010.

 

epidaurus otvorenje
Četvrto izdanje Epidaurus festivala već u prvim minutama koncerta uz Tarantellu Pugliese ostavilo je prepunu terasu vile Banac doslovno bez daha. Izuzetno topal odnos izvođača s publikom i njihova neposrednost i opuštenost stvorili su neponovljiv spektakl u središtu Cavtata.
detaljnije

Održana presica za otvaranje festivala

27. kolovoz 2010.

 

epidaurus otvorenje
Direktorica Epidaurus festivala Ivana Marija Vidović istaknula je kako je moto ovogodišnje sezone Živjeti s umjetnošću jer Epidaurus festival teži novim umjetničkim ostvarenjima koja obuhvaćaju vrlo kvalitetna glazbena zbivanja uz jedan kazališni spektakl, izložbu, nastup novih, mladih talenata, te projekt koji je započeo 2008. Opera u Konavlima u prekrasnom Pridvorskom franjevačkom zdanju, u samostanu sv. Vlaha.
detaljnije

Press konferencija za početak Epidaurus festivala

26. kolovoz 2010.

 

epidaurus otvorenje
Središnja pressica prije početka Epidaurus festivala 2010. održat će se sutra 27.08. 2010. u 11h u prostorijama Vile Banac u Cavtatu. Pozivamo sve medije, sponzore i suradnike na press konferenciju i upoznavanje sa sadržajem i događanjima na ovogodišnjem festivalu.

Kultura - najbolji most među ljudima

26. kolovoz 2010.

 

epidaurus otvorenje
Ovogodišnjem svečanom otvorenju Epidaurus festivala u Cavtatu nazočiti će gradonačelnik Mole di Bari, gospodin Stefano Diperna i 6 njegovih općinskih dužnosnika među kojima i pročelnik za kulturu, Vito Carbonara. Svojim se dolaskom nadovezuju na dugogodišnju povezanost ovih dvaju krajeva po mnogo čemu sličnim, a i povezanim istim morem.
detaljnije

Fotografske vedute Miha Skvrce

25. kolovoz 2010.

 

epidaurus otvorenje
Odavno ga poznamo kao fotografa i reportera Dubrovnika. Samozatajan, maštovit, bilježi svojim okom vedute i sofisticiran svijet oko sebe u kojem uvijek prevladava nadasve estetsko oko gdje god da se nađe…Skvrce je uvijek nasmiješen, nenametljiv i dobre volje, a posebice kad okidač radi, …tad je tih, kao da nešto vreba, a i tada ga je teško vidjeti ozbiljnog.
detaljnije

Epidaurus festival prva četiri dana

25. kolovoz 2010.

 

epidaurus otvorenje
Otvorenje ovogodišnjeg Epidaurus festivala je pred vratima. Predstavljamo Vam program prva četiri dana događanja. 28.08. Subota, Terasa vile Banac na gala koncertu svečanog otvorenja ugostiti će Tarantellu iz Apulije (Italija). A već u nedjelju predstavljamo foto izložbu fenomenalnog Miha Skvrce i Jazzy Epidaurus
detaljnije

Luksuzni Hotel Croatia sponzor Epidaurus festivala

19. kolovoz 2010.

 


4. Epidaurus festival koji ce se odrzati od 28.kolovoza do 18.rujna 2010. bez sumnje se dici s vrlo eminentnim sponzorima. Potpora i sponzorstvo Hotela Croatia u Cavtatu od samog osnutka festivala veliki nam je podstrek i potvrda, a brojni umjetnici iz cijelog svijeta rado se zele vracati Cavtatu i prelijepim Konavlima. Pocasceni smo ovom suradnjom i svesrdno zahvaljujemo! www.hotelcroatia.hr